De opvang.


Iedere dag gaan wij naar buiten. Ook als het regent. Ik heb een 1 persoons en een 4 persoonswagen. Ook is de bakfiets een vervoersmiddel voor de langere afstanden.
De uitstapjes kunnen zomaar een wandeling zijn maar vaak zoeken we een speeltuintje op. Ook is de polder hier dichtbij een leuk doel, met een koe, schaap of geit om  te zoeken. Boodschappen doen en de markt zijn ook vaste prik een paar keer in de week.

Slapen doen alle kinderen in een aparte slaapkamer. Altijd in de zelfde kamer, hetzelfde bed en met eigen beddegoed. Slaaprituelen en gewoontes van thuis worden overgenomen.

Eten doen we gezamenlijk aan de grote tafel met hartig beleg maar ook het zoete ontbreekt niet. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze op brood willen, Mama Otta let op dat dat niet iedere dag zoet is! Ook hebben we af en toe een pannekoek, croissantje of de beroemde wentelteefjes.
Mama Otta is grotendeels biologisch. 

Knutselen en voorlezen gaat meestal volgens een thema. De seizoenen, feeestdagen en andere leuke onderwerpen komen aan de orde. 

Ook belangrijk zijn het vrij en samen spelen. Daar zijn vaste momenten voor ingeruimd. Vrij spelen is belangrijk voor de ontwikkeling. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze mee willen spelen.
Speelgoed is er genoeg en regelmatig doe ik de grote wisseltruuk. Speelgoed van beneden verhuisd naar boven en vice versa. De kinderen ervaren dat als nieuw!

Kortom een opvang waar uw kind zich kan ontwikkelen, lol hebben, veel liefde ontvangt en niet onbelangrijk een opvang waar u zich ook snel thuisvoelt en uw kind met een gerust hart kan achterlaten.